10 Mart 2011 Perşembe

Galatasaray'da Tek Hedef Fenerbahçe!















Galatasaray'da Tek Hedef Fenerbahçe!

Yitip gitmiş bir Galatasaray var, hiç alışmamış kadar dibe vurmuş durumda...

Transferler, borçlar, yönetim ayrılıkları, sportif başarısızlıklar. Kısaca bir spor kulübünde yaşanabilecek ne sorun varsa hepsi şu anda mevcut. Bir Lippi ortaya atılıyor, bir Terim bir de Tugay. Galatasaray o kadar belirsiz ki; ortaya atılan her spekülasyona meydan bırakılıyor. Sarı-kırmızılı camia yönünü kaybetmiş bir gemi gibi okyanusun ortasında savrulup duruyor.

Dün yapılan divan kurulu kaosun en büyük göstergesiydi. Faruk Süren, İnan Kıraç hepsi yönetimi istifaya davet etti. Adnan Polat ise pes etmeyeceğize getirdi. Kaos büyüdükçe büyüdü içinden çıkılamaz bir hal aldı artık.

Uefa Avrupa Ligi'nden elenmiş, ligde şampiyonluğu bırakın ilk Avrupa kupalarına gitme şansını bitirmiş bir takım var. Üstüne bir de Türkiye Kupası'nda gelen hüsran artık “düşünme zamanının” geldiğinin kanıtıydı adeta.

Bir sürü fikir, bir sürü formülün yerine Galatasaray'ın bu kaostan kurtulması için Fenerbahçe karşısında alınacak bir galibiyetin şart olduğunu düşünüyorum. Büyük takımlar dibe vurdukları kadar çıkmasını da bilen takımlardır. Galatasaray bu dibe vurmuşluğu, bu mutsuzluğu, bu başarısızlığı biraz da olsa telafi etmek istiyorsa var gücüyle oynayacaktır.

Galatasaray'ın Uefa kupasını kazandığı sezon Ali Sami Yen'de oynanan maçta (26 Mart 2000) Galatasaray tüm maçı baskılı oynamış ancak 1-0 mağlup olmaktan kurtulamamıştı. Galatasaray haftaya oynanacak maça çok konsantre çıkacak o kesin. 2000 senesindeki mucize bu sefer de Galatasaray adına tekrarlanır mı, ne dersiniz? 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

güzel özetlemişsin belki ama 2000 deki durumla bu durum arasında dağlar kadar fark var!! o gün fenerbahçe bugünkü Galatasaray kadar kötüydü fakat bugünkü fenerbahçe o günkü Galatasaray'ın G'si bile olamaz... O gün mucize olmuştu evet ama o gün Galatasaray ligde açık ara önde 4. üstüste şampiyonluğuna gidiyordu, UEFA'da namağlup yarı finale çıkmıştı kupaya göz kırpıyordu... O gün Galatasaray'da Fatih Terim, Hagi, Popescu, Tafarel, Hakan Şükür, Okan, Suat, Ümit, Bülent vardı... fenerbahçenin bu kadrosu o kadronun, hocası Fatih Terim'in, klüp zihniyeti de ve vizyonu da o günkü Galatasaray'ın yanından geçemez... Galatasaray diptedir evet ama fenerbahçe hiç bir yerde değil ki... Elmayla armutu karıştırmamak lazım...
Nedim

Sporx.com Yazıları

Twitter


Blogger tarafından desteklenmektedir.

İLETİŞİM