21 Ocak 2011 Cuma

Yeni Galatasaray Eski Yönetim!





















Bekleniyordu. Apar topar getirdiler,  Stancu'yu üstünde Steau eşofmanlarıyla getirdiler. Yetmedi, bile bile açıklamadılar. Beklediler. Sabah bir haber düştü basına, Adnan Polat 15.00'da basın toplantısı düzenleyecek. Bu transferler saat 11.33'de resmi sitede duyuruldu. Adnan Polat artık tepkiden protestodan kaçmak, korunmak için ne yapacağını şaşırdı. Artık yönetimin içindeki kaos ülkenin gündemine, spor basınının kucağına oturdu. Yapmayın. Galatasaray bu değil! Bu olmamalı! Koltukta kalmak için transferleri kullanmayın artık!

İyi şeyler olmuyor mu? Aslına bakarsanız transferler şaşırtıcı derecede iyi bana kalırsa. Ara transfer döneminde gelen 5 oyuncunun da Galatasaray'a uyum sağlayacak başarılı olacak kumaşta, kişilikte ve yetenekte olduğunu düşünüyorum. Kazım ve Culio için ilk izlenimlerimi zaten antalyaspor maçının akabinde yazmıştım. Gelelim diğer 3 isime;

Yekta Kurtuluş: Bana kalırsa Galatasaray'ın Cana'nın yanına koyabileceği müthiş bir isim. Futbolu geliştikçe gelişiyor. Hücum oynayan Kasımpaşa'nın en göze çarpan ismiydi. Galatasaray'a uzun yıllar hizmet edebileceğini düşünüyorum. Kendisiyle yapılan 4,5 yıllık sözleşme de planların o yönde olduğunun kanıtı.

Robinson Zapata: Refleksleri çok iyi, adeta "kedi yutmuş" kaleci deyiminin hakkını veren bir oyuncu. Tecrübesi iyi denecek düzeyde, tek eksiği maç eksiğinin olması. Teke teklerde çok iyi, araya atılan toplarda çok atik davranabilen, kalesinden açılmakta tereddüt görmeyen cesur bir isim. Bekleyip göreceğiz. Bonservissiz transfer edildiği için fazla risk taşımayan bir transfer. Ufuk ve Aykut'un güven vermediği Galatasaray kalesini tecrübeli bir eldivene emanet etmek mantıklı görünüyor.

Bogdan Stancu: Bu transfer döneminin en büyük potansiyelli oyuncusu. Daha henüz 23 yaşında, hızlı, bitirici, çabuk. Sakatlıklardan çeken Baros'un yerine geçebilecek bir isim. 5M Euro edermi elbette zaman gösterecek. Potansiyelini kullanabilirse, Avrupa'nın büyük klüplerini peşine takar.

Galatasaray artık genellikle başarıya aç ya da hırslı isimlere yönleniyor. Bence çok doğru bir transfer politikası. Avrupa kupalarında olmayan, ligde 9. durumdaki takıma zaten tutup çok büyük yıldızları getiremezsiniz ama kendi yıldızlarımızı oluşturmak, ya da potansiyelli oyuncular alıp, onları parlatmak akıllıca. Senelik ücretleri gayet makul bu oyuncuların Kazım'ı bir tarafa koyarsak. O da yeterince oynamak isterse kimsenin gözüne batmaz zaten verilecek miktar.

Umutluyum Galatasaray'dan. Ah bir de yönetimden yana yüzümüz gülse!

0 yorum:

Sporx.com Yazıları

Twitter


Blogger tarafından desteklenmektedir.

İLETİŞİM