6 Şubat 2011 Pazar

Bugün En Kötü Günse, O Zaman Daha Yüksek Sesle Galatasaray!..

Eskişehirspor son 6 maçta 5 galibiyet 1 beraberlik alırken, son 4 maçta gol yememişti.

Galatasaray ham, ancak mücadele gücü inanılmaz yüksek, çok etkili pres yapıyor, biraz şuursuz ancak Eskişehir nefes alamıyor. Kazım ve Stancu ise bireysel yetenekleriyle ön plana çıktı. 10. dakikada Sabri sert vurdu, Cana kafayla dokundu. Erken baskı gol getirdiğinde Hagi ile Tugay'ın sevinci görülmeye değerdi.

13. dakikada Galatasaray farkı ikiye çıkardı. Kazım açtı, Kewell topun üstünden atladı, Stancu bitirdi. Galatasaray oyunu erken kopardı. 25. dakikada dördü kaleyi bulan altı şut çekmişti bile. Galatasaray'ın sırrı yaptığı pres, benden söylemesi! Eskişehirspor'dan bir oyuncu varsa sarı-kırmızılılar en az 2 oyuncuyla bastı topa, alan daralttı. Eskişehirspor, maçın genelinde bırakın hücum yapmayı, topu uzaklaştırma konusunda dahi zorluk çekti.






Kewell 45 dakika yürüdü, oyunda yok gibiydi sanki ama 45. dakikada inanılmaz vurdu. Cimbom ilk yarıyı 3-0'la kapatırken organize, istekli ve bitirici bir izlenim bıraktı bende. TT Arena, kamera çekimleri, Galatasaray'ın futbolu, her şey çok ama çok güzel bu akşam. Taraftarlarda erken gelen gollerle havaya girdi. Her şey bu akşam Galatasaray'ın lehine görünüyor. Stancu, Cana, Sabri, Culio, Kazım ilk yarıda neredeyse hatasız oynadı.

Ayrıca; Guti Reyis tamam ama Cana daha bi Reyiz sanki...

Galatasaray bugün paslarda, organize ataklarda oldukça iyi. 3-0 devam eden maçta Galatasaray 0-0 gibi oynadı, nadiren pas hatası yaptı. Uzun süredir böyle bir futbola hasret kalmıştık. Sanırım kilit istatistik, maçın 55. dakikasında gözler önüne serildi. Galatasaray bu dakikaya kadar 17 orta açmıştı ama sadece 3 tanesi hedefi bulmuştu. İnanılmaz kanat varyasyonları vardı, ama Galatasaray Baros'unu arıyordu.

Kewell klasını gösterdi ama artık fiziksel durumu 60 dakikadan fazlasını kaldıramıyor. 




















65. dakikadan sonra Galatasaray yorulma emareleri göstermeye başladı. Yaptığı pres ve tempoyu 90 dakikaya yaymak şu aşama da mümkün değil tabii ki. Galatasaray yorulmaya tam başlamıştı ki, bir çapraz top, bir frikik durum 3-2'ye geldi. Son 10 dakika geçmeyecek gibi geldi bir an ama, 81. dakikada Stancu korneri kullandı, Kazım dokundu, Baros bitirdi. Gol atamadan duramayan adam yine attı golünü! Sahaya çıkacak kadar sağlıklı olduğu her maç potansiyel bir tehlike! Son dakikalarda tempo çok yükselse dahi maç 4-2 sona erdi.

Galatasaray daha önce de dediğim gibi yükseliş içinde. Hele bir Cana var ki sahada... Tasviri bırakın, methiye düzmek için kelime bulunması dahi pek mümkün değil! Galatasaray böyle oynamaya devam ederse kısa zamanda toparlanır.

Artık ruhumuz ortaya çıksın diye beklemekten yorulmaya başlamıştık ki Arena'ya çıktık!


Behemehal yürüyedur Galatasaray!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

FPELE,İNANCIMIZ TAM,KARDEŞ TESPİT GÜZEL,YOLA ÇIKTI İSTEDİĞİMİZ GS...İNŞALLAH YOLUNU ŞAŞIRMAZ YİNE..PİNO SOLDA, KAZIM SAĞDA STANCU OTADA OLUNCA DAHA SÜPER OLACAK GİBİ GÖRÜNÜYO..PİNO DA İÇERİ GİRİP BOMBALAYALİR SONUÇTA..SON MAÇTA STANCUNUN YAPTIĞI GİBİ..KWEL DA RAKİP YORULUNCA ATLIYACAK İÇERİ.....TAMAMDIR...ARDA...HİÇ GELMESİN...GEREK YOK EL FRENİNE..JET HIZI İYİYDİ...

Sporx.com Yazıları

Twitter


Blogger tarafından desteklenmektedir.

İLETİŞİM