28 Şubat 2011 Pazartesi

Hepimizin Umudu Cenk Tosun Paşa

















Çoğumuz Cenk Tosun adını ilk ara transfer döneminde adı Galatasaray ile anılınca duydu. A Milli hariç, 20 yaş altı Alman Milli Takımı da dahil olmak üzere, bütün yaş seviyelerinde toplam 26 kez Alman Milli Takımı forması giyen Cenk Türk futbolunun tam da aradığı isimdi aslında. Türk Milli Takımı'nı tercih etmesi mutluluk verici ama bir o kadar da bizim için faydalı bir tercih oldu. Kimse kusura bakmasın Cenk gibi teknik, süratli, delici bir ileri uç adamımız yok. Topu bu kadar efektif sürebilen, bu kadar güzel adam geçip, son vuruş yapmasını bilen bir oyuncuyu nicedir ay-yıldızlı forma altında izlemedik (en azından ben izlemedim kendi adıma). 



















Galatasaray anlaştı dediler olmadı, Gaziantepspor'a imza attı Cenk. Galatasaray'a kupa maçında 2 golle  mesajını da verdi, Türkiye macerası onun için doludizgin, enfes başladı. Gerçi Cenk'in buraya gelmeden önce 2010-11 sezonun ilk yarısında sergilediği performans da etkileyici. Eintracht Frankfurt 2. takımıyla çıktığı 13 maçta rakip fileleri 11 kere sallamış istikrarlı bir golcü o.

Bence sezonun en iyi transferlerinden biri çünkü bu sefer sadece Gaziantepspor değil Türk Milli Takımı da kazandı. Aşağıdaki golü de onun niye bu kadar önemli olduğunu benim açımdan kanıtlar niteliktedir.


0 yorum:

Sporx.com Yazıları

Twitter


Blogger tarafından desteklenmektedir.

İLETİŞİM