2 Şubat 2011 Çarşamba

Charlie Adam

























Glasgow Rangers altyapısının mahsulü olan 25 yaşındaki orta saha oyuncusunun adını duymayan kalmadı herhalde. Özellikle bu ara transfer döneminde adı Liverpool başta olmak üzere çeşitli kulüplerle anılan Adam,  kulübünün de katı tavrıyla en azından sezon sonuna kadar Blackpool forması giymeye devam edecek.

Peki kimdir bu Charlie Adam?

Rangers altyapısından çıktıktan sonra çok fazla forma şansı bulamayan Adam, kariyerinin başlarında genelde kiralık olarak top koşturdu. Ross County ve St. Mirren'e kiralık olarak gittikten sonra Rangers'a döndü. Rangers'a döndükten sonra Sir Walter Smith ve Paul Le Guen gibi antrenörlerle çalışma fırsatı yakaladı. Bu dönemde özellikle 2006-07 ve 2007-08 sezonlarında takımın değişilmezlerinden oldu.

Sonrasında kiralık gittiği Blackpool'da 13 maçta 2 gole imza attı. Sezon sonunda sözleşmesi bitince Rangers'a döndü. Daha sonra Rangers ile beraber Almanya'da yaz kampındayken, Blackpool Rangers'la temasa geçip transferini bitirdi. Charlie Adam, 3 Ağustos 2009'da 500.000£ bonservis bedeli karşılığında İngiliz ekibiyle 3+1 yıllık sözleşmeye imza attı.

Bu sene Premier Lig'de 21 maçta sahaya çıkıp 4 golün altına imzasını koyarken, en çok dikkat çeken yönü akıl almaz ustalıkta, nefis bir saha görüşüyle attığı pasları oldu. Liverpool orta sahada Gerrard'ın yanına tam da böyle bir isim istedi aslında. 4.500.000£ önerdiler ancak Blackpool kabul etmedi. Blackpool tarafı bu teklifin çok onur kırıcı olduğunu oyuncunun daha fazla edeceği görüşünü bildirdi. Charlie Adam'ın menajeri ise gayet sert şekilde cevap verdi. Şimdi olmazsa lig bitince gider... Adam'da gemileri yaktı, sezonun geri kalanı hem kulübü hem de kendi için eziyet olacak.

Çok isterdim Blackpool'da bayrak oyuncu olarak kalsın. Forması da, oyunu da bayrak oyuncu olmaya adaydı benim için. Hani Matthew Le Tissier vardı, bayrak oydu işte. Yeteneklerine diyecek bir şey yok ama karakteriyle Adam olsa olsa flama olur bu saatten sonra...


0 yorum:

Sporx.com Yazıları

Twitter


Blogger tarafından desteklenmektedir.

İLETİŞİM