11 Şubat 2011 Cuma

Vincent Peter "Vinnie" Jones


















Neredeyse hepimiz Vinnie Jones'un en azından bir filmini izlemişizdir. Zannediyorum "Bullet Tooth Tony" desem Snatch rolüyle hemen gözünüzün önüne gelir bu muhterem şahıs. Zira oynadığı filmler sayıca öyle az buz değil. Kişisel olarak dört tane favori filmimde oynadığı için ayrı bir sempati de duyarım:


Bu filmlerdeki performansı, rol olamayacak kadar güzeldir. Öyle ki çoğumuz aktörlüğünün arkasındaki geçmişi araştırma gereği duymamışızdır. Filmlerdeki sert tehlikeli rolü aslında başka bir alanda, futbolda gerçek kimliğidir.Vinnie Jones 9 kez Galler milli takımının formasını giymiş, Wimbledon, Chelsea, Leeds United, QPR başta olmak üzere 386 resmi maça çıkmış bir futbolcudur.























Üstteki resimde Gascoigne'in "fındıklarını" sıkarken görünen Jones'un futbolculuk yıllarına ait o kadar çok vukuatı vardır ki saymakla bitmez. Acımasız tehlikeli ve vahşi bir orta saha oyuncusu olarak o kadar ünlenmişti ki film yapımcılarının ilgisini uyandırdı. Onlarda bu Jones'un bu karakterini sinemaya yansıttı. Günümüzde en büyük "kasap" Nigel de Jong olduğu için sevinmeliyiz bence!

İşte karşınızda "Bullet Tooth Tony" pardon, Vinnie Jones...


0 yorum:

Sporx.com Yazıları

Twitter


Blogger tarafından desteklenmektedir.

İLETİŞİM